Acțiunile represive ale regimului Lukashenko îndreptate împotriva opoziției iau forme inacceptabile într-un sistem internațional bazat pe norme, spune europarlamentarul Eugen Tomac: „Sancțiuni, sancțiuni cât mai dure împotriva acestui regim care practică pirateria aeriană”.

„Absolut revoltător ceea ce se întâmplă în Belarus! Acțiunile represive ale regimului Lukashenko îndreptate împotriva opoziției iau forme inacceptabile într-un sistem internațional bazat pe norme. Ceea ce s-a petrecut astăzi este, în fapt, o acțiune prin care s-a folosit dezinformarea la nivel de stat pentru a organiza acțiuni cu iz terorist de către regimul ilegitim de la Minsk”, transmite Eugen Tomac.

Eurodeputatul cere sancțiuni împotriva regimului Lukashenko.

„Să forțezi aterizarea unei curse aeriene internaționale între două state membre UE constituie o amenințare la adresa securității aviației civile. Nu putem accepta asemenea incidente să se petreacă nicăieri în lume. Sancțiuni, sancțiuni cât mai dure împotriva acestui regim care practică pirateria aeriană”, cochide Tomac.

Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze duminică după-amiază în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost luată în contextul unei ameninţări cu bombă.

Potrivit publicaţiei Der Spiegel, un activist al opoziţiei din Belarus, Roman Protasewitsch, a fost reţinut imediat după aterizarea avionului la Minsk.

Toţi pasagerii avionului au fost supuşi unor verificări imediat după aterizare. Avionul a decolat în cele din urmă și a ajuns la Vilnius, destinația inițială.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentKlaus Iohannis, înainte de întâlnirea șefilor UE: ”Certificatul de vaccinare nu trebuie să ducă la discriminări”
Articolul următorCum au ajuns banii muncitorilor pe mâna actualilor lideri sindicali: JAFUL de miliarde din patrimoniul UGSR – dezvăluiri incendiare la „Culisele statului paralel”