Europarlamentarul român, Eugen Tomac, a comentat decizia președintelui Rusiei, Vladimir Putin, privind anularea unui decret legat de suveranitatea Republicii Moldova, spunând că reprezintă „o amenințare uriașă”, anunță Mediafax.

Mesajul a fost publicat pe Facebook.

Ce spune Eugen Tomac

„După discursul cu iz sovietic ținut astăzi la Moscova, Putin a semnat decizia de anulare a Decretului 605 din 07 mai 2012 cu privire la măsurile de implementare a politicii externe a Federaţiei Ruse. Documentul prevedea, printre altele, dezideratul și angajamentul de a găsi căi de soluţionare a problemei transnistrene pe baza respectării suveranităţii, integrităţii teritoriale şi statutului de neutralitate al Republicii Moldova. Odată anulat decretul adoptat atunci, semnalul este cât se poate de evident. De acum încolo, ne putem aștepta la orice! Avem în față o amenințare uriașă, transmisă subtil, însă cât se poate de tare și clar”, a scris Eugen Tomac.

Europarlamentarul mai solicită ca autoritățile române să ia măsuri

„Bucureștiul are obligația să deschidă în sfârșit ochii și să acționeze imediat. Statul român trebuie să pregătească, împreună cu R. Moldova, o strategie curajoasă pentru a face față acestei crize de securitate. Cine crede astăzi că prin tăcere convingem un criminal să se oprească se înșeală profund. Rusia va continua să joace extrem de agresiv, a demonstrat că nu are pic de respect pentru libertate și, mai grav, pentru viața umană”, a precizat Tomac.

Decretul privind politica externă a Federaţiei Ruse a fost anulat marți.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentKlaus Iohannis: România este nu doar pregătită, este dispusă să sprijine Republica Moldova în orice scenariu
Articolul următorMaia Sandu, declarații după întâlnirea cu Klaus Iohannis la Cotroceni: “Sângele apă nu se face! Suntem tot mai aproape de România”