“Rusia și-a cam epuizat resursa umană, a mizat pe doi cai morți: comunistul Voronin și perdantul disperat Dodon.” a scris, miercuri, pe propria pagină de Facebook, Eugen Tomac.

‘A început toată lumea pricepută la Basarabia să susțină o prostie fără margini, la Chișinău a câștigat un partid antirus pentru că Rusia nu s-a implicat.

Nu, dragilor părerologi. Rusia s-a implicat, doar că de data aceasta a ieșit la suprafață ceva ce nici strategilor de la Kremlin nu le-a venit să creadă, și anume că a explodat mămăliga românească și nu a mai crezut în lozinci, propagandă și amenințări. Când trăiești cu Armata a 14-a în coastă 30 de ani, o vezi deja ca pe un mobilier și o ignori.

Rusia și-a cam epuizat resursa umană, a mizat pe doi cai morți: comunistul Voronin și perdantul disperat Dodon.

Nu Rusia i-a împins pe oameni la urne, ci disperarea și dezamăgirea de tot ce se întâmpla la est de Prut, iar liderul din reședința prezidențială de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău a simțit ce vor oamenii și asta a oferit: anticipate și un partid controlat de ea.

Restul sunt opinii pe lângă subiect, ceea ce nu înseamnă că Rusia trebuie minimalizată sau ignorată. Jocul abia intră într-o nouă repriză, iar România va avea doar de câștigat din această nouă reconfigurare a scenei politice din cel de-al doilea stat românesc. Totul e să nu politizăm, ci să lucrăm în interesul națiunii noastre de pe ambele maluri ale Prutului.’ a transmis Eugen Tomac în postarea de pe Facebook.

 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentAutoritățile din Capitală au găsit o soluție pentru a rezolva criza gunoaielor
Articolul următorKlaus Iohannis, de Ziua Națională a Franței: România și Franța au o viziune comună despre importanța proiectului european