Eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, susține că „deocamdată singura speranță reală” pentru aderarea României la spațiul Schengen rămâne procesul pe care l-a deschis el la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Comisia, întrebată de Eugen Tomac de ce nu a acționat în judecată Consiliul UE în dosarul Schengen

Aflat marți în plenul Parlamentului European, Eugen Tomac l-a întrebat pe Margaritis Schinas, vicepreședinte al Comisiei Europene, „de ce Comisia nu a acționat în judecată Consiliul pentru blocarea dreptului României și Bulgariei de a accede în spațiul Schengen”.

„Comisia are îndatorirea de a asigura respectarea Tratatelor Uniunii Europene, iar acestea sunt călcate în picioare de 12 ani în care țara noastră este ținută pe nedrept în fața unei porți închise.

Domnul Schinas nu a răspuns la întrebare, însă a promis, sub formă de angajament, că, în curând, Consiliul va lua o decizie pozitivă în ceea ce privește intrarea României și Bulgariei în Schengen.

Promisiuni am tot auzit, deocamdată singura speranță reală este procesul pe care l-am deschis la CJUE și care am încredere că va face dreptate pentru români!”, a declarat Eugen Tomac.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentJoe Biden ajunge astăzi în Israel
Articolul următorAtacuri teroriste în Europa. Avertismentul Comisiei Europene