Ursula von der Leyen a susținut un discurs despre Starea Uniunii Europene. Europarlamentarul Eugen Tomac a avut cuvinte de laudă la adresa discursului și este de părere că e vorba de o nouă abordare a Comisiei Europene.

Eugen Tomac a publicat pe pagina sa de Facebook o postare în care comentează pozitiv pe marginea discursului susținut de Ursula von der Leyen.

“Discursul de astăzi al Ursulei von der Leyen a fost unul mult mai apropiat de realitatea zilelor noastre. O abordare diferită, mult mai asumată și responsabilă.

Comisia Europeană a devenit în sfârșit mai pragmatică și mai atentă la așteptările cetățenilor UE.

În sfârșit, a cerut ferm ca România și Bulgaria să fie acceptate în spațiul Schengen fără întârziere. Tonul clar și ferm poate da rezultate, dar noi, românii, avem nevoie de fapte, nu doar de mesaje pozitive.

De asemenea, angajamentul de a susține Republica Moldova să se integreze cât mai curând în UE devine o realitate în fiecare zi.

De la agricultură la dezvoltare tehnologică, de la riscurile la care ne expune Inteligența Artificială la independența energetică, de la nevoia de a susține IMM-urile din Europa la tranziția către energia curată. Toate aceste subiecte au nevoie de atenția noastră sporită. Sunt obiective care nu mai pot fi schimbate, dar pot fi îmbunătățite! 

În mai puțin de 300 de zile vom avea alegeri europarlamentare la care vor participa pentru prima dată tinerii născuți în 2006.
Răspunsul cel mai bun la chemarea istoriei pentru generația tânără rămâne proiectul european și pentru el trebuie să luptăm.”, a scris Eugen Tomac.

 
 
 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentMăsurile de austeritate, decise în Coaliție – Ce taxe și impozite se pregătesc
Articolul următorReacția NATO după ce au fost găsite, pentru a treia oară, bucăți de drone în Tulcea