Europarlamentarul român Eugen Tomac consideră că Moscova va rămâne destul de influentă în Republica Moldova chiar şi după ce PAS a câştigat 63 de mandate în Parlament.

„Rusia nu ezită să se implice în procesele democratice din Uniunea Europeană şi din SUA. Nu va renunţa la această poftă de a-şi băga coada în politica internă din Republica Moldova. Sper însă că noua clasă politică de la Chişinău s-a maturizat şi nu va răspunde nici unei provocări care va veni din est”, a subliniat Eugen Tomac în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Fostul ambasador al RM în România, Iurie Reniţă consideră că în cazul în care Chişinăul va fi coerentă şi consecventă în politica externă, atunci şansele ca Moscova să-şi păstreze influenţa în Republica Moldova.

Analistul politic Viorel Cibotaru susţine că s-a modificat capacitatea de rezilienţă a CHişinăului faţă de provocările care vor veni din partea Moscovei odată cu victoria PAS în alegerile parlamentare anticipate.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentLista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România, aprobată de ministrul Sănătății. Circa 1.000 de medicamente esențiale, decontate 100%
Articolul următorVești bune pentru români! Se iau noi măsuri de relaxare de la 1 august