În timp ce la Chișinău politicieni mărunți cu interese înguste mint cetățenii, îi induc în eroare și le promit un viitor lângă Rusia, de la Bruxelles vin mesaje clare și măsuri concrete de susținere pentru cetățenii R. Moldova, transmite Eugen Tomac, referitor la aprobarea planului de UE.

„Finanțare europeană fără precedent pentru R. Moldova. În timp ce la Chișinău politicieni mărunți cu interese înguste mint cetățenii, îi induc în eroare și le promit un viitor lângă Rusia, de la Bruxelles vin mesaje clare și măsuri concrete de susținere pentru cetățenii R. Moldova”, transmite Eugen Tomac referitor la cei 600 de milioane de euro, bani mobilizați de Comisia Europeană, vor ajunge în Republica Moldova în următorii trei ani pentru redresarea durabilă a economiei după criza generată de COVID-19, precum și pentru stimularea creării și ocupării locurilor de muncă.

El precizează că planul propus este, însă, supus unor condiții stricte legate de progresele înregistrate în materie de reforme structurale și de combatere a corupției.

„Uniunea Europeană demonstrează din nou implicare și susținere concretă pentru statele partenere, care își asumă respectarea și promovarea valorilor europene. Românii din Basarabia trebuie să aleagă. Jocul politic a intrat în linie dreaptă. Rămâne de văzut dacă de această dată vor învinge cei care își doresc să scriem împreună povestea viitorului Europei sau dacă vom continua să viețuim separa pentru că așa o cere interesul Kremlinului”, conchide europarlamentarul.

Uniunea Europeană va sprijini Republica Moldova în perioada 2021-2024 cu suma de 600 de milioane de euro sub formă de investiții și intervenții pentru reformarea unor domenii cheie. Banii vor fi alocați în baza unui plan de recuperare economică.

Anunțul privind aprobarea planului a fost făcut de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Vești bune de la Bruxelles. Acum câteva ore, Comisia Europeană a anunțat lansarea unui Plan de recuperare economică pentru Republica Moldova, ca urmare a discuțiilor purtate în timpul vizitei mele la Bruxelles, în ianuarie. Planul stabilește un program de intervenții și investiții în sumă totală de până la 600 de milioane euro pentru țara noastră, ce va fi realizat în perioada 2021-2024, în strânsă cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene și instituțiile financiare internaționale, prin intermediul Echipei Europa și cu participarea investitorilor privați”, a anunțat Maia Sandu, conform mediafax.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentLiderul UDMR spune lucrurilor pe nume: Salariile bugetarilor sunt bune, sectorul privat plânge
Articolul următorVIDEO Incident hilar, șeful unei mari bănci a căzut cu bicicleta, sub ochii lui Nicușor Dan și Tanczos Barna