Ioana Constantin, membră a PMP, face apel la autoritățile române să ceară măsuri urgente pentru a combate actele de violență care sunt comise la adresa șoferilor de tir în parcările din Franța. Totul, în contextul în care un șofer român de tir a salvat de la moarte un coleg din Belarus care a fost gazat în cabina camionului de doi indivizi înarmați cu săbii. Asta după ce un alt șofer român a fost ucis într-o parcare din Franța în urmă cu câteva săptămâni.

Astfel, Ioana Constantin susține, într-o postare pe Facebook, că aceste cazuri ar trebui să fie discutate la nivelul Uniunii Europene.

”Autoritățile române trebuie să ceară urgent măsuri împotriva violețelor oribile la care sunt supuși șoferii de tir în parcările din Franța. Un șofer român a fost ucis cu o sabie sub ochii soției sale într-o astfel de parcare, iar ieri un alt șofer român a salvat un șofer de tir din Belarus gazat în cabină și atacat cu săbii.

Crimele, atacurile violente, jafurile din parcările pentru tiruri din Franța, dar și camioanele blocate de migranți pe drumurile din Franța trebuie discutate de urgență și la nivelul Uniunii Europene – Comisie și Parlament”, scrie Ioana Constantin.

Aceasta precizează că autoritățile franceze trebuie să răspundă pentru aceste cazuri, mai ales că nu este vorba despre unele izolate, ci pare a fi vorba despre o întreagă serie de violențe la adresa șoferilor din estul Europei.

„Asemenea scene oribile nu își au locul în Europa, într-un stat membru al Uniunii Europene. Mai mult, nu discutăm despre cazuri izolate, ci despre o serie de violențe cărora le cad victime mai ales șoferii de tir din zona de est a Europei. Autoritățile franceze trebuie să răspundă cu privire la măsurile luate, este limpede că șoferii de tir nu mai sunt în siguranță nici în parcări, nici pe drumurile din Franța”, mai notează Ioana Constantin.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentPreședintele Iohannis: Între România şi Israel există relaţii privilegiate, cu caracter strategic
Articolul următorVIDEO Dezvăluiri-bombă la Culisele Statului Palalel: Un angajat Romprest a prezentat toate ilegalitățile mafiei gunoaielor