Două săbii, o singură teacă, multe orgolii și agende diferite. Așa arată Guvernul, un experiment dictat de configurația parlamentară și de adieri universale. Spun două săbii, PNL și USR-Plus, pentru că UDMR nu se bagă în război. UDMR are o calitate. Dacă bate palma, se ține de cuvânt. Despre cele două formațiuni e vorba aici.

Sărăcia numită buget a născut scandal în coaliție, miniștrii USR-Plus amenință cu ieșirea de la guvernare iar liberalii mai că nu i-ar împiedica. Ca să lămurim, fonfleul numit declarații că vrem bani ca să facem lucruri este doar de suprafață. Treziți cu cartoful fierbinte în palme, oamenii noi, haștag, și-au dat seama că nu e totuna să-ți rupi cămașa de pe tine în opoziție și pe rețelele de socializare cu realitatea din teren.

Dați cu capul de prezent, haștagiștii au o dilemă atât de mare încât aleargă în jurul cozii ca pisica apucată de streche. Simțind că e pericol, Barna devine din ce în ce mai confuz în declarații, probabil Dănuț știe că „amicul” Cioloș abia așteaptă să-i ia partidul și lingurița de tort.

De aici au plecat declarațiile războinice, nu votăm bugetul, Cîțu nu ne-a dat ce a vrut, ieșim din înțelegere. Pe de altă parte, moțiunea simplă împotriva ministrului Voiculescu, deși un vot mai degrabă arătător de nuia, dacă va trece, are toate șansele, va inflama și mai tare tensiunea de la Palatul Victoria. Un alt argument că acolo sunt orgolii mari este dat de faptul că Premierul nu se grăbește să așeze pe funcții secretari de stat, prefecți și subprefecți, fierbându-i la foc mic pe amicii haștag dar și pe proprii colegi.

Dacă Barna, Năsui și Voiculescu vor continua cu inepțiile denumite pompos viziuni, îi anunț de pe acum că situația lor va deveni critică. De fapt, totul e cumva predictibil, spuneam că în fața tastaturii sau în opoziție e a naibii de ușor să fii zmeu. Când ai intrat în ring, era să scriu wring, cel mai probabil ți-o iei peste bot dacă nu ești smart.

Interesant este jocul lui Cîțu. Premierul pare a fi hotărât să demaște lipsa de substanță a partenerilor de conjunctură. Lăsându-i să miaune în van, Cîțu nu face decât să-i pună în vitrină pe cei pe care aproape toată lumea îi consideră cu capul prea mic pentru căciula cam mare.

Un sfat pentru dl Barna. Liberalii au capacitatea să negocieze politic cu cine nu te aștepți. Vezi să nu te trezești izolat, cu acel 15 la sută. Părerea mea!

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentPrimul lider PSD care reacționează în cazul desființării Secției Speciale
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 13 februarie 2021