M-am ferit să fac orice fel de previziuni, iar în ziua alegerilor am încercat să nu fac public ceea ce gândeam, anume că va exista o surpriză. Cred că am făcut bine, rezultatele au bulversat pe mulți. 

Acum, din câte știu, PSD nu a pierdut niciodată alegerile parlamentare. Activismul de partid, primarii din teritoriu și erodarea liberalilor chiar și după un an de guvernare au dat rezultatul de acum. Supraexpunerea, pe de altă parte, poate avea, iată, rezultate negative. Liberalii au acum o misiune grea. Sigur, cu ajutorul președintelui, vor face guvern dar vor avea de împărțit dregătorii la multe căciuli. Spectrul unei moțiuni de cenzură va plana mereu pe o alianță ce se va naște greu.

USR-iștii zâmbesc și nu prea. Bruma de voturi le-a cam scuturat din aplombul pe care îl au de obicei, însă sunt într-o poziție destul de bună, PNL va trebui să le facă concesii. AUR-ul lui Simion este, vă spun de pe acum, o apariție meteorică în Parlament. Va avea soarta PP-DD-ului sau UNPR-ului, partide asemănătoare care vremelnic profită de o conjunctură ironică.

UDMR-ul este câștigătorul de serviciu, uniunea asta de partide nu poate fi ocolită nicicum. PMP-ul lui Băsescu, la ora la care scriu aceste rânduri, nu face pragul electoral. Voturile s-au dus la AUR. Pro România, de fapt Ponta, clar va dispărea de pe eșichierul politic. Cu tot cu Victoraș. Asta nu e rău!

Bun. Vor urma zile și săptămâni interesante. Președintele, încorsetat de Constituție, este principalul jucător acum. Iohannis știe că va forța o guvernare de dreapta dar va sta mereu sub amenințarea lui Ciolacu. PSD, în schimb, este confortabil. La mișto va propune Premier, știind că lui Iohannis nici nu-i trece prin cap să-l nominalizeze. PSD va sta comod în opoziție și va aștepta momentul potrivit. Care poate veni peste ceva timp.

Jocurile sunt aproape făcute. Avem un Parlament interesant, avem și circul acolo, Baudolino e istorie, hai pa! În final, aș vrea să spun un lucru care va supăra. Vinovați de starea asta sunt politicienii. Cei care nu a știut să apese exact pe feelingul românului. Românul care este supărat pe viață, pe el însuși. De acum pregătiți-vă, urmează marele spectacol, de Moș Niculae a fost doar primul act de teatru absurd. Acum încerc o previziune. Ce ne vom distra!

 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentCulisele statului paralel. Cum au pus mâna băieții deștepți pe 60 de hectare din domeniul public
Articolul următorTraian Băsescu anunță că PMP face pragul și intră în Parlament