De sâmbătă seara, când s-a întâmplat tragedia de la spitalul de la Piatra Neamț, am văzut un val imens de cretini care cereau în gura mare demisia oricui.

Șă-și dea demisia, urlă și acum mii de ipochimeni, fătălăi ascunși în spatele unui monitor, curajoși de serviciu, pupincuriști de adunătură politică, isonari de tâmpenii împrăștiate ca o cufureală pe paginile de socializare. Niciunul dintre aceștia nu a cerut altceva. 

De exemplu meritocrație în funcții, respectare ad-literam a normelor și normativelor, poate obligarea instituțiilor statului să-și facă treaba. Ok, politrucii așezați comod în birouri trebuie să plece. Sigur. Dar când valul de indignare se va potoli, aceste specimene  vor cădea în picioare. Pentru că sistemul îi va roti convenbil. Aici nu e vorba de setea colectivă de răzbunare ci de reformarea unei întregi mentalități. 

Au plecat acum 5 ani de la Guvern și au venit măreții din cabinetul Cioloș. Cu tragedia proaspătă în amintire, miniștrii lui Cioloș ar fi trebuit, nu-i așa, lătrăilor, să rezolve cauzele, să caute soluții. Nimic, totul a fost un balon de săpun. Demisia! Răstimp, la Palatul Victoria s-au mai perindat câteva guverne. Ați văzut ceva concret? Huoo, demisia, tot voi, adunătură de ulători. După 5 ani, mor oameni într-un spital condus de aceeași speță de politruc. Ce știe mai bine așa zisa opinie publică? Demisiiiia! Clar, de la Neamț va cădea un cap, două. Satisfăcută, hidra avidă va tăcea. Lucrurile nu se vor schimba, peste 2 sau 5 ani se va întâmpla din nou un carnagiu. Ce vom auzi? Demisiiia!

Cei care sunt acum ofuscații de serviciu nu vor altceva decât să plece ai ălora și să vină ai lor. Cocoțarea asta politică pe suferința colectivă îmi pare cel mai abject lucru. Toți urlați, toți rupeți cămașa de pe voi, apoi las-o așa că merge. Noi, oamenii normali ne îngrozim. Ne este frică să mergem la spital, gândesc că pe bună dreptate.  

Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț, maternitatea Giulești, Colectiv, sunt accidente nefericite cauzate de incompetență. Aceeași incompetență pe care o văd oriunde în statul român. Ea vine din nevoia de a acoperi gura hulpavă a lipitorilor de afișe cu funcții de decizie. Cât timp lucrurile vor sta așa, așteptati-vă la ce e mai rău.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedent100% TU DECIZI! Lucian Romașcanu, mogulul media care jignește jurnaliști
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 109. Ședință foto cu inamicul global nr. 1