„Putin și-a propus să destabilizeze Basarabia, însă noi avem obligația să o ajutăm să rămână liberă, alături de națiunile europene”, afirmă eurodeputatul PMP Eugen Tomac. El a cerut un un plan concret pentru a sprijini cât mai eficient forțele democratice și instituțiile media dintre Prut și Nistru.

„Care este cea mai mare amenințare la adresa Republicii Moldova? Răspunsul la această întrebare l-a oferit, recent, Președinta Maia Sandu, care a spus, la Conferința pentru Securitate de la München, că cea mai mare amenințare pentru R. Moldova o reprezintă propaganda Kremlinului”, scrie pe Facebook Eugen Tomac, informează Mediafax.

Eurodeputatul PMP a ridicat această problemă în plenul Parlamentului European și a cerut un plan concret pentru a sprijini cât mai eficient forțele democratice și instituțiile media dintre Prut și Nistru.

„Acestea au nevoie de susținerea noastră pentru a face față asaltului tot mai agresiv al Rusiei. Putin și-a propus să destabilizeze Basarabia, însă noi avem obligația să o ajutăm să rămână liberă, alături de națiunile europene”, încheie liderul PMP.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentMAE, prima reacție după ce limba română a devenit OFICIALĂ și dincolo de Prut, în Republica Moldova
Articolul următorFostul premier al Ucrainei Iulia Timoșenko anunță când s-ar putea încheia războiul: ANUNȚ-BOMBĂ. Mesaj crucial pentru români – EXCLUSIV