Partidul Mișcarea Populară transmite un mesaj de solidaritate pentru Republica Moldova, acum când se împlinesc 31 de ani de la formarea acesteia.

„Se împlinesc 31 de ani de la formarea Republicii Moldova, odată cu destrămarea URSS. Frații noștri de peste Prut au reușit, în 1991 să-și ia soarta în propriile mâini și să devină independenți , ieșind de sub ocupația sovietică.

Este un moment istoric în viața Republicii Moldova, care a deschis calea către construirea unui stat democratic, a unor instituții publice, reprezentante ale voinței populare, în urma alegerilor libere. Republica Moldova, un stat tânăr, dar care aspiră la valorile statului de drept, cu un Parlament și un Guvern rezultat în urma voinței propriilor cetățeni, ce-și își poate clădi viitorul, potrivit propriilor aspirații.

Cu toate convulsiile geopoliticii actuale, Republica Moldova își construiește societatea, reușind să iasă din ghearele influențelor sovietice și cu pași mai mari sau mai mici, își orientează identitatea către valorile occidentale.

PMP susține aspirațiile democratice ale prietenilor noștri de peste Prut și este un avocat fervent al dorințelor lor de integrare în UE. Partidul nostru consideră că singura șansă a Republicii Modldova de supraviețuire în această zonă fierbinte a Europei este voința politică, a întregii țări, de orientare spre cultura și civilizația occidentală, spre reîntregirea cu România”, au declarat reprezentanții PMP.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentComisia de la Veneția cere Parlamentului o motivare clară pentru demiterea Avocatului Poporului
Articolul următorCulisele statului paralel | Victor Ponta, primul premier al României cercetat penal – Scandalurile și aroganțele care l-au costat funcția