Maia Sandu va fi cel mai susținut lider politic din spațiul ex-sovietic, afirmă Eugen Tomac, în timp ce Marcel Ciolacu apreciază că „victoria istorică” a acestei reprezintă o confirmare a dorinței majorității cetățenilor Republicii Moldova de apropiere strategică de Europa și de România, potrivit Mediafax.

„Câteva chestiuni pe care trebuie să le cunoaștem despre Președintele ales al R. Moldova, doamna Maia Sandu. Majoritatea românilor de peste Prut și-a ales pentru prima dată o femeie președinte. Maia Sandu este un politician pro-occidental convins. Este afiliată politic la PPE și este puternic susținută de liderii PPE. Are o imagine foarte bună la Bruxelles și în mod sigur va fi cel mai susținut lider politic din spațiul ex-sovietic”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El precizează că Maia Sandu este primul șef de stat al Republicii Moldova care este și cetățean al României, „fapt pe care nu l-a ascuns și asta trebuie să ne bucure”.

„Este momentul să construim punți solide și să reașezăm relația unică dintre cele două state pe proiecte comune pentru că Uniunea Europeană pentru care au votat majoritatea cetățenilor din R. Moldova este de fapt dorința de a avea cel puțin nivelul nostru de viață. Oamenii vor fonduri europene, subvenții în agricultură, drumuri bune, școli și grădinițe moderne, pensii mai mari, locuri de muncă mai bine plătite. Într-un cuvânt își doresc aceleași lucruri pe care și le dorește orice român. E momentul cel mai potrivit să reîncepem să construim un viitor comun prin fapte, pentru că idealurile mari se clădesc cu pași mici, dar esențiali pentru ca națiunea română să-și recapete demnitate.Autostrada Unirii trebuie construită până la Chișinău. Așa legăm toată Moldova de Uniunea Europeană. Așa aducem prosperitatea și o viața mai bună în cât mai multe case de pe ambele maluri ale Prutului.

De aceea, PMP va propune în viitorul cabinet crearea unui minister pentru Relația cu R. Moldova”, adaugă Tomac.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a salutat „victoria istorică” a Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

„Acest rezultat reprezintă o confirmare a dorinței majorității cetățenilor Republicii Moldova, din țară și din diaspora, de apropiere strategică de Europa și de România, singura garanție a unui viitor mai bun, mai prosper, lipsit de coruptie și oligarhie”, spune Marcel Ciolacu.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova, după centralizarea a 99,95% din procesele verbale, Maia Sandu a obținut 57.74% din voturi, în timp ce contracandidatul său, Igor Dodon, a întregistrat 42,26% din voturi.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentDNA lovește la vârful SRI. Maior și Coldea, cercetați penal. Dovada că Realitatea PLUS luptă pentru ADEVĂR
Articolul următorOra 18:00 – Culisele statului paralel. Dezvăluire bombă despre intervenția lui Victor Ponta în dosarul Lukoil