Senatorul Partidului Mișcarea Populare, Lucian Iliescu, a fost invitatul lui Laurențiu Botin în emisiunea „Realitatea din PMP”, găzduită de site-ul cu același nume. Discuția s-a concentrat pe subiectul Legii carantinării și pe evoluția virusului corona în România.

Lucian Iliescu: „Noi nu am fost pregătiți de pandemie. Starea de urgență probabil că trebuia continuată, dar fără ca armată să mai fie scoasă pe străzi. Probabil că trebuia să menținem și declarațiile în anumite cazuri. Sistemul HoReCa este încă blocat, nu s-au găsit soluții. S-a trecut foarte lejer din starea de urgență în starea de alertă. Nu a existat o formulă de mijloc între starea de urgență și cea de alertă. Guvernul a venit cu o soluție tardivă, în care a spus că nu mai avem cele 14 zile de carantină obligatorie.

Acum fiecare bolnav de CoVID trebuie să stea 10 zile într-un sistem medical, doar dacă vrea. Suntem într-o situație în care multe spitale din țară sunt supraaglomerate. S-a greșit și în starea de urgență. Mulți bucureșteni au plecat de la muncă, pentru că se temeau de virus. Nu am avut o unitate de măsură, ca să știm cum să procedăm. M-a dezamăgit foarte tare că nu am avut o stare intermediară între starea de urgență și starea de alertă.”

Articolul precedentLiberty Hub – Defending the West with Mike and Ana about the Christian pillars
Articolul următor100% TU DECIZI! Robert Negoiță, primarul cu titlul “șmecherie în pandemie”. Primul, în 2016, pe lista rău-platnicilor