Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că USR nu doreşte ca PMP să facă parte din alianţa Dreptei în Capitală, motiv pentru care PMP va avea propriii candidaţi. ”Nu voi lăsa partidul să rămână în derivă”, a anunţat Traian Băsescu care a precizat că a cerut colegilor de partid să ia în calcul candidatura sa pentru funcţia de primar general. ”PMP nu e partid de milogi, ne vom juca şansa”, a mai anuţat Traian Băsescu.

”Dacă alianţa de dreapta înseamnă doar PNL şi USR, categoric nu voi lăsa partidul să rămână în derivă pentru că noi am fost cei care au iniţiat ideea ca Nicuşor Dan să fie candidatul unic. Acum aflăm că PMP nu e bine venit. Foarte bine, PMP nu e partid de milogi, ne vom juca şansa”, a declarat, marţi seară, la Digi 24, Traian Băsescu.

Acesta a povestit că vineri Eugen Tomac a avut o discuţie cu Ludovic Orban.

”I-a spus că vor face alianţă numai cu USR, pentru că USR nu acceptă şi PMP. Asta este decizia, ne vom juca şansa. Numai că ei trebuie să ia notă de faptul că PMP fără mine este 10% în Bucureşti”, a mai declarat Băsescu, vorbind despre ”riscul disipării voturilor”.

Băsescu a precizat că PMP va avea liste la complete la Primăria Capitalei şi la primăriile de sector.

Băsescu a afirmat că ”singura problemă este o decizie a partidului”.

”I-am informat că, dacă au nevoie de serviciile mele, sunt aici”, a mai declarat fostul primar general al Capitalei.

Întrebat dacă se mai poate schimba ceva, Băsescu a precizat: ”Sunt consumate lucrurile. Probabil că în zilele următoare vom anunţa deciziile şi candidaţii”.

În plus, Băsescu acuză PNL că urmăreşte o absorbţie a PMP: ”Sunt necăjit că PNL a pornit o adevărată vânătoare a candidaţilor PMP să-i facă să nu candideze sau să-i atragă, oferindu-le locuri pe liste în teritoriu. Asta nu-mi place şi ar putea arăta că există un plan – absorbţia PMP în PNL. Nimeni din actualul PMP nu are veleităţi de a se revendica de la Brătieni, cei care au avut aceste vleităţi s-au dus”.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 33. Nu vom mai scăpa de măști!
Articolul următor100% TU DECIZI! Emanoil Savin, traseistul care n-a ratat niciun partid. Bugetarul cu avere de top Forbes