Europarlamentarul Traian Băsescu a avut un discurs în forță în Parlamentul European și a declarat că singura soluţie politică şi militară pentru menţinerea echilibrului nuclear de descurajare este o “alianţă puternică” cu SUA, în condiţiile în care UE nu dispune de un arsenal nuclear care să se constituie într-o “capacitate de descurajare credibilă”.

“În UE există un curent relativ puternic cu privire la autonomia strategică a UE din punct de vedere militar. Sunt unul dintre politicienii care critica argumentat această abordare ce vizează îndepărtarea de NATO şi implicit de SUA, în condiţiile în care UE nu dispune de un arsenal nuclear care să se constituie într-o capacitate de descurajare credibilă, raportat la ţările care sunt recunoscute a fi mari puteri nucleare. În acest sens, în plenul Parlamentului, am criticat sever raportul Danjan care susţine autonomia strategică a UE, în detrimentul unei alianţe puternice cu SUA, ca singură soluţie politică şi militară pentru menţinerea echilibrului nuclear de descurajare”, scrie joi Traian Băsescu pe pagina de Facebook.

Articolul precedentEugen Tomac trage un semnal de alarmă: Avem parte de o pandemie informațională
Articolul următorReplica senatorului PMP pentru cei care susțin ”aberația ideologică a identității de gen în școlile din țara noastră”