Putin a vrut să schimbe cursul istoriei și a aruncat în aer securitatea europeană, afirmă europarlamentarul PMP Eugen Tomac: „Pe termen mediu și lung, perdantul major este Rusia. Toate deciziile pe care le-a luat Putin în ultimul an au fost proaste”.

„Putin a vrut să schimbe cursul istoriei și a aruncat în aer securitatea europeană. Ce nu a înțeles dictatorul de la Kremlin și nu poate pricepe nici acum este faptul că, pe termen mediu și lung, perdantul major este Rusia.Toate deciziile pe care le-a luat Putin în ultimul an au fost proaste”, afirmă Eugen Tomac, relatază Mediafax.

El arată că Putin a vrut să slăbească NATO, dar rezultatul a fost că Suedia și Finlanda au aderat la NATO. De asemenea, Vladimir Putin a vrut să țină Ucraina sub influența Rusiei, iar rezultatul este că Ucraina rezistă și va adera la Uniunea Europeană.

„Ne șantajează cu Gazprom-ul. Rezultat: niciodată, nicio țară din Uniunea Europeană nu va mai depinde de Gazprom”, încheie Tomac.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentGheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe: Tema privind creșterea pensiilor s-a politizat foarte mult între partide
Articolul următorAleșii Capitalei, la raport. Ce soluții propun oficialii pentru problemele din cel mai mare oraș al României