Fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Lucia Varga, devine președinte interimar al PMP Bihor, după rezultatul catastrofal obținut de filială în alegerile locale. Ea va deschide lista PMP pentru Camera Deputaților. Șansele Luciei Varga sunt totuși mici, având în vedere situația precară a filialei, informează bihon.ro.

Fost ministru și deputat PNL, Lucia Varga intrase într-un con de umbră, în ultimii patru ani, după ce nu a mai reușit să devină parlamentar. Varga nu a primit girul lui Ilie Bolojan, în 2016.

În urma unei discuții purtate cu Eugen Tomac, Lucia Varga a devenit acum președinte interimar al PMP Bihor, renunțând, astfel, la statutul de membru PNL. Filiala Bihor a obținut mult sub pragul electoral, în alegerile locale, cu Andrei Amariției candidat pentru șefia Consiliului Județean. La votul politic pentru Consiliul Județean, PMP a obținut doar 3.377 de voturi în tot județul, reprezentând un minuscul 1,35% din preferințele electoratului, în condițiile în care Traian Băsescu a obținut 11% în cursa pentru Primăria Capitalei. Urmare a rezultatului catastrofal, Andrei Amariței a demisionat de la cârma filialei. În Oradea, candidatul PMP a luat doar 592 de voturi (0,86%). La nivelul consiliilor locale din tot județul, PMP a obținut un total de 4.490 de voturi, reprezentând 1,98% din preferințele electorilor.

„Săptămâna viitoare voi transmite conducerii centrale lista cu propunerile. Sunt în discuții cu oameni care au voturi și imagine publică bună. Sper din tot sufletul să îi conving să vină alături de mine”, a declarat Lucia Varga pentru sursa citată.

„Pe o organizare bună putem obține un rezultat mai bun. Ne dorim un început de construcție pentru 2024. Vreau să fac o evaluare, să fac o minimă selecție, iar timpul este scurt”, a transmis Lucia Varga, aflată în izolare la domiciliu, după ce soțul său a fost depistat ca fiind purtător de Covid-19.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 91. Sănătatea României, risipită prin cluburile de la Monaco și Saint-Tropez
Articolul următorOana Pellea cere demiterea purtătorului de cuvânt al Prefecturii București