Toată săptămâna trecută am întrebat de ce aleșii poporului nu sunt în stare să stea la serviciu și să gândescă o lege absolut necesară pentru a ne proteja de virus. De fapt, o lege prin care să se reglementeze clar ce trebuie să facem, cum, care sunt consecințele nerespectării acesteia. Cei din Camera Deputaților au trecut cu icnete un proiect, Senatul urmând să gândescă și el vineri și să voteze sâmbătă.

Surpriză însă, sâmbătă, senatorii s-au făcut dispăruți de la dezbatere, aceștia cerând lămuriri suplimentare de la Guvern. Adică, cer senatorii, Guvernul să le spună ce fac alții, cum au legiferat ei. Astfel, vidul legislativ cauzat de CCR s-a prelungit, România fiind, teoretic, expusă oricărui scenariu de pandemie. Motivul aleșilor, unul declarat, anume redactarea unei legi care să stea în picioare, cel nedeclarat, adevăratul motiv, este acela că se preferă perpetuarea haosului care trebuie jucat în cheie politică.

Să nu credeți că vreunul din aleșii ăștia chiar este interesat de sănătatea și protecția voastră. Nu, e ordin de zi pe unitate de a prelungi incertitudinea pentru a ataca la baionetă. Cheia politică, aceea că virusul este agent electoral, va fi jucată în campania electorală care tocmai a început. La bâlci participă și influencerii, aceia care la comandă sau din imbecilitate s-au pronunțat anti-orice pe rețelele de socializare.

Unii, tactică imbecilă, speră ca în lipsa unor reglementări clare să crească numărul de îmbolnăviri. Apoi, se crede că președintele Iohannis va fi forțat să decreteze din nou starea de urgență, oamenii se vor revolta, iar pe cale de consecință liberalii, cei de la guvernare, vor primi lovitura finală. Cam asta-i logica, viitorul ciolan arată mult mai apetisant în mintea lor decât mii de bolnavi și sute de morți. Pentru unii nu contează nimic, echipele de campanie știu că provocarea către constângerea prezidențială ar aduce puncte și prilejuri nebănuite.

De cealaltă parte avem  liberalii care știu și ei jocul dar sunt legați de mâini și picioare. Ei trebuie să uziteze de instrumentele pe care le au la îndemână, ceva amenzi în controale, doar doar or speria câțiva români. Și uite așa se joacă viața unora la masa pe poker. Presiunea este mare de ambele părți, niciuna nu știe cum va apăsa butoanele în viitorul apropiat. Iar ea, campania de la locale se apropie. Dacă Iohannis va decreta starea de urgență, societatea va exploda. Dacă nu, se va țipa ca din gură de șarpe că nu s-a făcut nimic. De aceea parlamentarii întârzie o lege a carantinării. O să urmeze zile interesante.

Articolul precedentBomba din dosarul lui Gabriel Oprea. Detaliul care ar putea schimba totul
Articolul următorPreședintele Iohannis: Sunt siderat de modul în care PSD reacţionează în Parlament în cazul legii carantinei. Mă surprinde cinismul exagerat