Atenție cum votezi ca să nu te frigi! Asta spunea un candidat la o primărie de sector în momentul în care împărțea mănuși de bucătărie cetățenilor. Evident, la prima strigare nu pare nimic exagerat, chiar sloganul în sine este unul haios. Numai că, la candidatul cu pricina, sloganul vine ca o palmă dată celor care s-au fript. Ars, murit. Căci este vorba despre Cristian Popescu zis și Piedone, fostul primar de la sectorul 4 care acum candidează la sectorul 5, cel care poartă, ca o piatră de moară, moral până acum, sufletele celor 64 de decedați în tragedia de la Colectiv.

Cum oare, știindu-te inculpat în dosarul Colectiv, cu o condamnare în primă instanță de 8 ani și 6 luni, să te gândești să folosești în campanie acest “să nu te frigi”? Ori ești nesimțit și dai dovadă de un trupeu extrem, ori ești prost. Poate s-au gândit cei din staff-ul de campanie că așa se va vorbi mai mult de el sau, cine știe, poate că ăia plătiții s-au gândit să-l facă de bani și șanse. Cert este că acest Piedone, deja condamnat cu suspendare pentru că i-a dat fiului teren moca, are o idee fixă. Anume aceea de a candida, să joace, să încurce și să negocieze, din partea unui partid fondat de un alt condamnat cu ani de pușcărie.

Parcă a tunat și s-au adunat. Oare, întreb, atunci când citesc, află ce zice Piedone pe stradă, ce gândesc părinții unui tânăr care a murit în chinuri groaznice în nefericitul eveniment? Nici nu-mi pot imagina.

Am crezut că anul acesta voi avea parte de liniște în campania electorală. Că oamenii s-au mai cizelat și că nu voi primi îndemnuri de a vota personaje deplorabile.

Zăngănitorii de cătușe s-au bulucit pe liste, și-au pus bannere și afișe, speră să primească pomana unui vot pentru ce? Stimabililor, sunteți de toată jena, niște profitori, linge blide și oameni fără caracter. Credeți că mai prostiți pe cineva? Ei bine, nu, vă spun de pe acum, oamenii s-au deșteptat, nu mai sunt fraierii în capul cărora vă umectați voi de la înălțima milioanelor furate din banul public. Fi-mi-ar scârbă de voi!

Articolul precedentDeputat FDGR: ”Moțiunea PSD este cel mai abject demers politic de după 1989”
Articolul următorKlaus Iohannis, apel către parlamentari, înainte de moțiune: Un demers toxic. Nu deveniți complici la un astfel de act iresponsabil!