Președintele Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, și secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez-Isturiz White, au susținut o videoconferință având ca teme politica internă și evoluțiile regionale și europene. Temele de interes referitoare la politica internă au cuprins o radiografie a activității partidelor parlamentare din România, atât cele aflate la guvernare, cât și cele din opoziție.

Totodată, s-a punctat buna colaborare dintre Partidul Mișcarea Populară, al treilea partid ca scor politic la nivel național în urma alegerilor locale și Partidul Popular European. De asemenea, s-a evidențiat faptul că Partidul Mișcarea Populară este considerat, la ora actuală, atât de oamenii politici, cât și de reprezentanți ai societății civile din România, ca fiind singura alternativă viabilă de dreapta pe actuala scenă politică.

Antonio Lopez-Isturiz White a subliniat buna colaborare și dialogul permanent pe care conducerea Partidului Popular European le are cu europarlamentarii Traian Basescu și Eugen Tomac.

În același timp, Cristian Diaconescu împreună cu Antonio Lopez-Isturiz White, au făcut o analiză asupra situației de securitate în regiunea extinsă a Mării Negre. Au mai fost discutate teme privind percepția publică a acestei situații pe plan intern, în actualul context.

Antonio Lopez-Isturiz White l-a asigurat pe Cristian Diaconescu de susținerea totală, atât pe plan intern, cât și pe plan extern, din partea sa, dar și din partea Partidului Popular European, în demersurile inițiate de Partidul Mișcarea Populară, în contextul apartenenței în marea familie europeană a partidului pe care îl conduce.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentDan Motreanu susține Manifestul UE privind oprirea sărăciei în rândul copiilor
Articolul următorVicepremierul Kelemen Hunor anunță că România şi Ungaria negociază pentru recunoaşterea reciprocă a certificatelor de vaccinare