Partidul Mișcarea Populară susține că PNRR se dovedește a fi un eșec lamentabil pentru firmele românești. Specialiștii din economie atrag atenția asupra concepției total greșite privind construcția financiară a Planul Național pentru Redresare și Reziliență, gândite de Guvernul Cîțu, pentru relansarea IMM-urilor.

După ce actuala coaliție a dat-o în bară cu măsurile financiare pentru salvarea micilor companii românești, din cauza pandemiei (vezi ce se întâmplă cu măsurile 2 și 3), nici PNRR nu acordă o șansă antreprenorilor români, care au dus greul economiei pe perioada crizei sanitare. Încă o dată firmele românești sunt lăsate de izbeliște, ele fiind obligate să supraviețuiască și să se descurce singure.

PMP consideră că Guvernul Cîțu ratează încă un moment esențial în ajutorul acordat întreprinderilor mici și mijlocii. ”Uniunea Europeană încearcă să ne deschidă ochii, ne oferă șanse, una după alta, iar puterea de la București se arată, total incapabilă să dezvolte proiecte durabile pentru România. După cum spun profesioniștii din economie, Guvernul nu a înțeles esența programului de reziliență și, în loc să investească în viitor, a ales să cârpească găurile financiare din economie, pe bani europeni”, se arată în comunicatul de presă al PMP.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentCulisele Statului Paralel: Spăgile de sute de milioane de euro din vămi, scandalul Blejnar și “regina” vămilor
Articolul următorBani cu dedicație din PNRR. Primarii reclamă: bugetul administrațiilor locale, redirecționat către firma magnatului Comănescu. Decizia stă în pixul ministrului Energiei