Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că rezultatele obţinute în urma alegerilor locale “obligă” organizaţia pe care o conduce să se implice în formarea majorităţilor în consiliile locale, dar în special la Consiliul Judeţean, şi că prima opţiune pentru PMP este PNL.

“Votul de încredere pe care l-am primit din partea bistriţenilor ne obligă să ne implicăm în mod activ în formarea majorităţilor pentru a le putea reprezenta interesele şi a pune interesele cetăţenilor pe primul loc şi pentru a ne asigura că nu există niciun fel de derapaj din partea partidelor tradiţionale. (…) Nu vă ascund faptul că am avut o primă discuţie cu PNL şi ei sunt prima opţiune. Sper să reuşesc şi să ajungem la un consens politic”, a spus Simionca.

Liderul judeţean al PMP a făcut publică lista de cereri către PNL, pentru ca cele două partide să formeze majorităţi: deblocarea proiectului de lege privind Autostrada Nordului în Parlament, funcţie de vicepreşedinte în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, funcţie de viceprimar la nivelul municipiului Bistriţa, funcţie de viceprimar la nivelul oraşului Beclean şi 21 de funcţii de viceprimar la nivel comunal.

PMP este partidul care va decide majoritatea în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, având în vedere că nicio formaţiune nu a obţinut numărul necesar de mandate pentru a forma o majoritate simplă: “Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud” (PSD-ALDE-Pro România-UDMR) are 14 mandate, PNL – 12, iar PMP – 4.

În Consiliul Local Bistriţa, PNL are 10 mandate, “Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud” – 5, PMP – 3, Alianţa USR-PLUS – 2, iar Partidul Verde – un mandat.

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud spune că, în tot judeţul, partidul are în prezent 75 de aleşi locali, inclusiv un primar de comună (care în primul mandat a fost ales din partea PSD) şi că rezultatele arată că sunt “pe val”.

“De departe, PMP este partidul pe val, partidul care a avut cea mai mare creştere la alegerile locale din Bistriţa-Năsăud, faţă de alegerile precedente”, a apreciat Ionuţ Simionca. 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentTomac: ”Am discutat cu prim-ministrul Ludovic Orban deschiderea PMP pentru a crea majorităţi peste tot”
Articolul următorAutoritatea Electorală Permanentă anunță că 30 septembrie este data limită pentru desemnarea reprezentanților în birourile electorale