Zilele trecute simțeam că este ceva în neregulă cu Suceava și tevatura de la spitalul de acolo. Faptul că interimarul de la sănătate, Nelu Tătaru, s-a referit îngrijorat la situația de la spitalul sucevean iar semnalele venite din zonă, cu medicii infectați dar și cu modul revoltător de a-i ține la coadă, unul peste altul la testare. ne arăta că pe undeva situația este pe muchie de cuțit. Acum Suceava, orașul, și câteva comune limitrofe sunt închise prin ordonanță militară iar scandalul este uriaș. Unii vorbesc de decese neraportate și de încercarea autorităților de a mușamaliza dezastrul. Îmi aduc aminte că, atunci când România a fost lovită de diverse aviare, peste porcine sau ce s-a mai inventat de genul acesta, Suceava a fost în top 3 zone din țară afectate. Ce are Suceava caracteristic de se întâmplă acolo tot felul de nenorociri? O întrebare la care nimeni nu dă răspuns. Coincidența este însă de factură să te facă să tot întrebi.Cele 13 decese de acolo, toate anunțate la oră din noapte, mă fac să mă întreb dacă nu cumva informațiile primite pe canalele guvernamentale sunt cosmetizate. Autoritățile spun că în cazul celor 13, confirmarea cu Covid-19 a venit post-mortem. Oare?

 9 decese raportate oficial și cu cele 13 în toiul nopții, dau un total de 22 din cele 65 confirmate în România. Această treime ne spune că acolo s-a acționat iresponsabil. Din 2109 cazuri confirmate, 593 sunt din  Suceava. Altă statistică înfiorătoare. Primarul Sucevei îndeamnă populația să se roage la Dumnezeu. Premierul spune că Suceava este o prioritate pentru Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență.

Mi-a teamă că e prea târziu. Până la carantinarea zonei, oamenii au circulat liberi. „Din cele 2.109 cazuri, 593 se află în municipiul Suceava. În urma analizei INSP și în urma discuțiilor, am considerat din punct de vedere medical că trebuie luate măsuri suplimentare în zona Sucevei”, a spus Raed Arafat. Ce nu a spus secretarul de stat de la MAI este ceea ce așteptam mai mult. Adică o vorbă despre iresponsabilitatea celor care au făcut ca spitalul din Suceava să devină “spitalul morții”. Închei cu o predicție bazată mi mult pe logică decât pe realitate. Rateul de intervenție de la Suceava a deschis cutia Pandorei. Este doar o chestiune de timp până când vom simți, unii pe pielea noastră, ineficiența, iresponsabilitate și nepăsarea autorităților din Suceava. Cu atât mai mult, vă rog, stați în casă, protejați-vă!

Articolul precedentPMP Hunedoara asigură cazarea medicilor din prima linie
Articolul următorLucian Iliescu, senator PMP. O soluție pentru stoparea șomajului.