Sâmbătă, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie în cea mai mare parte a ţãrii, cerul va fi parţial noros, iar vântul slab şi moderat; excepţie vor face regiunile nordice unde înnorările se vor accentua, mai ales în cursul după-amiezii pe alocuri vor fi averse, însoţite izolat de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar valorile termice vor marca o scãdere.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 24 de grade în sudul Munteniei. În nordul Carpaţilor Orientali spre seară va începe să ningă, iar vântul se va intensifica.

În Capitală, valorile termice se vor menţine cu mult mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an, astfel că maxima va fi de 22…23 de grade. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în cursul serii.

La munte pe parcursul zilei, vremea se va menţine în general frumoasă, însã excepţie va face zona nordică a Carpaţilor Orientali unde înnorãrile se vor accentua în cursul dupã-amiezii şi pe alocuri vor fi averse, însoţite izolat de descărcări electrice. Începând din orele serii, înnorările vor fi persistente în toatã zona montană şi vor fi precipitaţii slabe mixte, cu tendinţă de transformare în ninsoare către dimineaţã.

În zona Carpaţilor Orientali se va depune strat de zăpadă şi temporar va fi viscol, cu diminuarea vizibilităţii. Vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze mai mari în nordul Carpaţilor Orientali unde rafalele vor atinge 55…70 km/h. Temperaturile vor fi în scădere accentuată, la început în masivele nordice, iar noaptea şi în rest.

Articolul precedent0734.123.451. Vă ascult, voi sunteți importanți!
Articolul următorTextul complet al OUG măsuri economice!