ANMDMR promite că ia sfârșit criza de Euthyirox

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a transmis un comunicat referitor la criza prelungită de Euthyrox din farmacii, utilizat de sute de mii de oameni.

”La sfarsitul saptamanii trecute, ANMDMR a verificat rapoartele operatiilor comerciale efectuate de distribuitorii angro privind medicamentul Euthyrox comprimate. Cantitatile ridicate de la compania Merck Romania SRL urmeaza, in cursul acestei sapatamani, circuitul logistic catre farmaciile din tara.
Este important de precizat ca astazi a sosit in depozitul Merck o cantitate semnificativa de Euthyrox 100 mg/comprimat, urmand a se finaliza receptia si a se elibera loturi spre vanzare catre distribuitorii angro, parteneri de contract.
In ceea ce priveste Euthyrox 50 mg/comprimat, o noua cantitate de cutii se afla in etapa de control al calitatii la producator, estimandu-se ca livrarea din Germania ar fi posibila la sfarsitul saptamanii cu sosire estimata intre 8-10 aprilie.
Referitor la Euthyrox 25 mg/comprimat, avem informatia potrivit careia sunt in fabricatie loturi noi, dar nu se poate estima, la aceasta data, cand va avea loc livrarea catre Romania.
In functie de raportarile primite periodic, ANMDMR va reveni cu noi informatii”, se arată în comunicat.

Articolul precedentBăsescu a răbufnit. Fostul președinte vorbește despre nesimțirea statului.
Articolul următorComunicat PMP. Vrem informații în timp real!