Când viața îți dă lămâi, strepezește-ți dinții sau fă limonadă. Când limonada nu-ți iese, stai cu gura pungă și taci.

ICCJ, după 4 ani de amânări și tergiversări juridice, s-a pronunțat în speța reclamată de Victor Viorel Ponta cu privire la hotărârea Universității București de a retrage diploma de doctor. Investigația, pornită încă din 2012, a avut și ea nevoie de 4 ani pentru a fi dusă la capăt. Ponta a încercat să se victimizeze, s-a dat de ceasul morții să spună oricui îl asculta că este victimă politică, s-a jurat că dacă este dovedit plagiator își dă demisia. Acum, dottore este dovedit, parafat drept impostor.

Omul acesta ne-a mințit de multe ori, de tot atâtea ori s-a dovedit că are gena de manglitor în sânge, dar niciodată nu a primit și patalama pentru asta. Când, avocat fiind, în combinație cu Șova, s-a dedulcit la banii statului, Victoraș a fost achitat de aceeași ICCJ.

Imediat, fiara politică din el a ieșit în spațiul public să spună cât de corecți sunt judecătorii și cât de mult rău au vrut să-i facă adversarii. Acum tace. A băgat capul în nisip în sperața că va trece repede valul de zoaie aruncat în capul lui de decizia judecătorilor.

Ponta este vinovat. A intrat în Baroul București pe fals, fără examen ci prezentând doctoratul plagiat, apoi a încasat spor de salariu pentru titlul academic. Adică a furat cu bună știință. Ceea ce ar face, într-o societate normală, să asistăm la o demisie și scuze publice. Pupilul lui Bombo, însă, nu are onoare, probabil că în alcovul împărțit cu unii chiar comentează că este în continuare o victimă. Rușine, decență, asumare a propriilor fapte, nimic din toate astea nu-l caracterizează.

Ponta este produsul perfect al unei generații de politicieni crescută în spiritul nesimțirii, personaje grotești de care ar trebui să scăpăm cât mai repede. O să spuneți că nu e singurul care a luat pe nașpa certificatul de doctor. Da, a profitat de un sistem întreținut și de el, este real și acum, dar la VVP nu e același lucru. Pentru că omul face și desface guverne, este șef de partid confiscat, vrea să fie președinte și nu scapă ocazia de a da lecții tuturor. Când a apărut scandalul, Ponta declara că, de va fi dovedit impostor, își va da demisia. Să nu o așteptați, noțiunea nu există. Îngâmfarea, tupeul, autosuficiența, înghețarea apelor, nerespectarea cuvântului dat și făloșenia îl caraterizează perfect. Repet, un produs perfect al unei societăți bolnave.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 24. Nu avem nevoie de distanțare, avem marginalizare
Articolul următorLEGEA CARANTINEI, la vot în Senat joi. Parlamentarii s-au pus de acord pe raportul comisiei juridice